Tattoo weg laten laseren

Veilig en zonder littekens

Oedeemtherapie Almere

Tatoeage definitief verwijderen zonder littekens

Hebt u spijt van uw tatoeage of permanente make-up? Is de betekenis van de tattoo voor u veranderd, of is de tattoo vervaagd en daardoor niet zo mooi meer? Gelukkig kunt u nu uw tattoo weg laten laseren. Tatoeage verwijdering is moeilijk en kan gecompliceerd zijn. Daarom moet dit met zorg en professioneel gebeuren zodat u geen littekens overhoudt.

Vertrouw uw huid toe aan erkende huidtherapeuten! Die zijn HBO opgeleid hiervoor. Een huidtherapeut let ook op zaken als welke stoffen gebruikt zijn en hoe diep het zit. Wij gebruiken de M22 gekoelde nd-Yag laser om uw huid zoveel mogelijk te beschermen.
Maak een afspraak voor een gratis 1ste consult.

Resultaat van tatoeage weglaseren

De behandeling met de gekoelde M22 Nd-Yag laser is veilig en geeft een goed resultaat. Het moet zeer professioneel gebeuren door goed opgeleide huidtherapeuten. Tatoeages kunnen diep zitten, verschillende pigmentstoffen bevatten die zelfs soms giftig kunnen zijn. Soms zijn er metalen gebruikt in de pigmenten van de inkt of is de tatoeage gezet met synthetische stoffen. Er blijft dan een lichte ‘waas’ zichtbaar.

Zwarte pigmentstoffen zijn het beste te behandelen, kleuren zoals rood, groen en blauw is moeilijker. U heeft meestal meerdere behandelingen nodig om de tatoeage te laten vervagen.
Methoden waarbij bleken en schuren wordt toegepast zijn niet effectief en laten littekens achter. De tatoeage laseren met een daarvoor geschikte laser is de veiligste manier. Deze behandeling is ook geschikt voor verwijderen van tatoeage stippen die nodig waren om een bestraald gebied te markeren.

Een huidtherapeut let ook op zaken als welke stoffen gebruikt zijn en hoe diep het zit

Zo werkt de laserbehandeling tattoo verwijderen

De tatoeagelaser levert een krachtige, zeer korte, gepulste lichtstraal. Deze gaat door de huid en schiet de pigment van de verf in kleine deeltjes. Het lichaam breekt deze kleine deeltjes af. Na een geneesperiode van 6-8 weken en zodra de huid goed hersteld is wordt de laserbehandeling weer hervat. De tattoo vervaagt met elke behandeling tot er weinig tot niets meer te zien is.
Bij de tattoo laserbehandeling voelt het alsof er elastiekjes tegen de huid worden geschoten.
Hoeveel behandelingen u nodig hebt en wat het eindresultaat wordt hangt af van een groot aantal factoren, zoals de grootte en diepte van de tatoeage, de kleur(en), de hoeveelheid inkt en de ouderdom van uw tatoeage. Het aantal behandelingen kan variëren van 4-6 tot 14-16 behandelingen. De huidtherapeute kan niet altijd aangeven hoeveel behandelingen nodig zijn maar zal u daar zo goed mogelijk in adviseren.

Tattoo laseren door erkende HBO opgeleide huidtherapeuten

Een huidtherapeut is op hoog niveau (HBO) opgeleid om laserbehandelingen toe te passen. Een tatoeage verwijderen is een medische handeling en vereist een goed opleidingsniveau om complicatie te voorkomen. Ook het type laserapparatuur is van groot belang voor uw veiligheid. Wij gebruiken de gekoelde M22 Q-Switched Nd:YAG laser. Een zeer geavanceerd, goedgekeurd laserapparaat speciaal en alleen voor tatoeages.

Wie mag wel en niet laseraparatuur bedienen en welke behandelingen/ welke wetgeving

Voorbereiding tatoeage verwijdering

Daarom Huidtherapie Prisma