Cryotherapie, coagulatie en curettage bij goedaardige huidafwijkingen

Verwijderen van o.a. ouderdomswratten, voetwratten, zonnevlekken, fibromen

Oedeemtherapie Almere

Onschuldige huidoneffenheden, waaronder (voet)wratten, fibromen (wildvlees) en ouderdomswratten, worden ook wel goedaardige huidtumoren genoemd. Deze kunnen over het hele lichaam voorkomen. Ze ontstaan o.a. door overmatige zonblootstelling, ouder wordende huid en genetische aanleg. Op plaatsen waar veel wrijving van de huid is, zoals in de oksels, onder de borsten en in de hals, ontstaan kleine witte of bruine fibromen.

Deze huidafwijkingen zijn prima te behandelen met cryotherapie, coagulatie en curettage (bevriezen, wegbranden en wegschrapen). U kunt al in 1 tot 3 behandelingen van uw huidafwijkingen af zijn!

De huidtherapeut kijkt heel goed of huidafwijkingen verdacht kunnen zijn en zal alleen behandelen als er geen twijfel bestaat. We werken samen met dermatologen en huisartsen en bij verdenkingen zullen we doorsturen. Uw huid is bij ons in kundige handen.

Resultaat van cryotherapie, coagulatie en curettage

Oedeemtherapie Almere

Hoe het werkt en wat het resultaat voor u is leggen we graag uit tijdens een 1e consult.

Bel 036 – 036 54 85 603 of vul dit formulier in

Zo werkt cryotherapie, coagulatie of curettage

Cryotherapie is een methode waarbij goedaardige huidafwijkingen (zoals  wratten) worden bevroren. Door de bevriezing met cryotherapie wordt het afwijkende huidweefsel beschadigd. Hierdoor sterft het behandelde huiddeel af. Daarna komt er een korstje op. Als het korstje afvalt, is de huid weer mooi glad, soms nog een beetje roze, maar dat verdwijnt vanzelf na een tijdje.

Naast cryotherapie behandelen we goedaardige huidafwijkingen ook met coagulatie (wegbranden). Dit is zeer geschikt voor steelwratjes (fibromen), bloedblaartjes en kleine verdikkingen op de huid. Ook lasertherapie kan zeer effectief zijn. Curettage (wegschrapen) is heel geschikt voor het verwijderen van ouderdomswratten (verrucae seboerrhoica).

Aantal behandelingen
In 1-3 behandelingen kunnen de goedaardige huidtumoren worden verwijderd. Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de hoeveelheid huidafwijkingen. Een herhaalbehandeling kan nodig zijn, aangezien sommige goedaardige huidtumoren de neiging hebben om terug te komen.

Iedere huid is anders. De huidtherapeut bespreekt met u de mogelijke behandelingen.

Uitsluitend erkende hbo-opgeleide huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn hbo-opgeleid en geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici. Wij houden rekening met uw medische achtergrond en werken samen met artsen en specialisten. Uw huid is bij ons dus in goede handen!

Daarom Huidtherapie Prisma