Steunkousen aanmeten en
overige compressie hulpmiddelen

Complete zorg en nazorg bij oedeem

Oedeemtherapie Almere

Therapeutische elastische kousen bij vochtophoping

Een slechte vochtafvoer, operaties, (chemo) behandelingen, zwangerschap of een staand beroep kunnen vervelende bijwerkingen met zich meebrengen zoals vochtophopingen (oedeem). Dit veroorzaakt een zwaar en moe gevoel, pijn, beperkte beweging of kleding die niet meer past.

Met een goed aangemeten steunkous verbetert de vochtafvoer en verminderen uw klachten. Bij borstoedeem helpt het dragen van een drukhemdje goed. Indien nodig kunnen we ook vooraf zwachtelen en we hebben diverse druk / compressie en klittenbandsystemen. Er zijn tegenwoordig hele mooie dunne steunkousen in diverse kleuren. Voor een goede afvoer is het belangrijk dat de steunkousen en overige compressiesystemen deskundig aangemeten worden.

U kunt bij ons terecht voor alle vormen van oedeem in armen, benen of andere lichaamsdelen. Onze huidtherapeuten zijn hiervoor opgeleid en gecertificeerd.

Hulp bij aan- en uittrekken van steunkousen

Soms heeft u extra hulp nodig bij het aan- of uittrekken van de steunkousen. Dat kan via de thuiszorg, maar eerst proberen we ervoor te zorgen dat u dit zélf kunt. Er zijn vele soorten hulpmiddelen waarmee dat makkelijker gaat. U hoeft hier niet naar te zoeken, wij hebben de hulpmiddelen in huis. Het grote voordeel is dat u dan direct leert hoe u de hulpmiddelen kunt gebruiken bij het aan- en uittrekken van uw kousen. Soms worden deze hulpmiddelen onder bepaalde voorwaarden vergoed.

Vergoeding en verwijzing steunkousen aanmeten

U heeft een verwijsbrief met indicatie nodig van uw arts. Op medische indicatie wordt 2 paar of 2 stuks (per been) vergoed per 12 kalendermaanden. Na 12 maanden heeft u weer recht op vervanging van de steunkousen en wordt er weer gecontroleerd en opnieuw gemeten.
Wij declareren rechtstreeks voor u en hebben daar vaste afspraken over met uw zorgverzekeraar.
Steunkousen moeten professioneel aangemeten worden. Onze huidtherapeuten zijn hiervoor gecertificeerd.

Passende zorg door geregistreerde huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn HBO opgeleid en geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici.
We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van vrouwen én mannen die te maken krijgen met de gevolgen van oedeem.

Oedeemtherapie, alles onder 1 dak

U kunt bij ons centrum voor oedeemtherapie terecht kunt voor complete zorg, nazorg én een luisterend oor. Wij helpen u met steunkousen aanmeten, maar ook met andere oedeemzorg zoals zwachtelen, littekenversoepeling, wondverzorging en huidverzorging. U krijgt voorlichting en oefeningen. Alles onder 1 dak en vertrouwd met vaste therapeuten!

Wij helpen u met steunkousen bij o.a.

Steunkousen, klittebandsystemen en overige hulpmiddelen

Wij werken met diverse merken steunkousen en hulpmiddelen zoals de hoge kwaliteit steunkousen van Mediven. Uiteraard zoeken we de steunkous die past bij u en uw indicatie. We helpen u met diverse druk hulpmiddelen en attributen voor steunkousen, zoals aan- en uittrek hulpmiddelen.
We houden rekening met de door uw verzekeraar goedgekeurde steunkousen en merken. Er is tegenwoordig veel mogelijk zelfs met kleuren en patronen.

Soorten steunkousen arm en been

Overige hulpmiddelen

Daarom Huidtherapie Prisma