Oedeemcentrum

Van drainage tot hulpmiddelen, alle oedeemzorg onder 1 dak!

Oedeemtherapie Almere

Oedeemtherapie, alles onder 1 dak

Oedeem is zwelling van een of meerdere lichaamsdelen door een verslechterde afvoer van vocht. Dit kan aangeboren zijn of door operaties, spataderen, medicatie en (chemo)behandelingen of bestraling die u moet ondergaan als gevolg van tumoren en uitzaaiingen. Het oedeem geeft ongemak, zwaar gevoel en soms ook pijn tot gevolg. Daarnaast is het vaak zichtbaar voor derden.
Het is dan fijn om te weten dat u bij ons centrum voor oedeemtherapie terecht kunt voor complete zorg, nazorg én een luisterend oor.

Wij helpen u met diverse soorten oedeemtherapie, maar ook met aanvullende zorg zoals zwachtelen, compressiekousen, littekenversoepeling, wondverzorging en huidverzorging. 

U krijgt voorlichting en oefeningen. Alles onder 1 dak en vertrouwd met vaste huidtherapeuten!

Lymfoedeembehandeling

Een slechte vochtafvoer, operaties en (chemo)behandelingen die u moet ondergaan als gevolg van tumoren en uitzaaiingen…

Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtophoping die ontstaat doordat de circulatie in het systeem van slagaderen, aderen en lymfevaten…

Steunkousen en overige hulpmiddelen

Een slechte vochtafvoer, operaties, (chemo) behandelingen, zwangerschap of een staand beroep kunnen vervelende bijwerkingen…

Passende zorg door geregistreerde huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn HBO opgeleid en geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici.
We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van vrouwen én mannen die te maken krijgen met de gevolgen van oedeem. Huidtherapeuten zijn bij uitstek opgeleid in de oedeemtherapie en hebben zich daarin gespecialiseerd tijdens de HBO-opleiding.

"Iedereen is anders. Het is ons doel om zorg te bieden die aansluit op uw behoefte. Als u bedlegerig bent, kunnen we ook bij u thuis behandelen."

Oedeem kent vele oorzaken, zoals lymfoedeem en oedeem in de benen door spataderen. Wij bekijken altijd uitgebreid hoe het oedeem is ontstaan en maken een passend behandelplan. Iedereen is anders. Het is ons doel om zorg te bieden die aansluit op uw behoefte.
Wij proberen ons zo goed mogelijk in te leven in uw situatie en nemen de tijd om ook naar u te luisteren. Door de samenwerking met andere disciplines hoeft u niet zelf overleg te plegen, we kunnen rechtstreeks contact opnemen en afstemmen met andere behandelaars.
Als u bedlegerig bent, kunnen we ook bij u thuis behandelen. Uniek bij ons is dat we alles onder 1 dak aanbieden, zoals ook de hulpmiddelen, compressiekousen, wondzorg, zwachtelen, littekens en bewegingsoefeningen. Er is heel veel mogelijk!

Ook voor mannen

Er is in de media veel aandacht voor vrouwen. Alle aandacht is goed en nodig. Maar ook mannen krijgen te maken met de gevolgen en bijwerkingen van de behandeling van tumoren, bijvoorbeeld bij prostaatkanker. U kunt dan last hebben van bijvoorbeeld opgezette benen.

Blijf niet doorlopen met uw klachten, daar is echt wat aan te doen! Neem vrijblijvend contact met ons op.

1e Gesprek en behandelplan

Als u voor de eerste keer bij ons komt voor oedeemtherapie, nemen we ruim de tijd om uw problematiek en hulpvraag in kaart te brengen. Ook meten we de aangedane gebieden op en geven we voorlichting. Samen met u stellen we een behandelplan op. U krijgt altijd vertrouwde gezichten, want u wordt geholpen door één, eventueel twee vaste huidtherapeuten.

We bieden bij oedeemtherapie meer dan alleen lymfedrainage of zwachtelen. Heeft u last van littekens die uw beweging beperken, dan kunnen we daar veel aan doen. We geven u oefeningen voor thuis en verzorgingsadviezen voor uw huid.  Doordat wij zelf de steunkousen aanmeten kunnen wij u goed  begeleiden bij de genezing van gecompliceerde wonden.

Wij helpen u door alle behandelfases heen, u hoeft niet naar verschillende behandelaars. Alle oedeemzorg onder 1 dak!

Lees op de pagina lymfoedeembehandeling meer over de behandelingen en zorg.

Vergoeding oedeemtherapie

Oedeemtherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.
Alle oedeemtherapie start met een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.
Oedeemtherapie vind u over het algemeen onder het kopje fysiotherapie in uw polis,
De vergoeding voor de indicatie lymfoedeem gaat na de 20 ste behandeling over naar de basisverzekering onder een chronische indicatie. Dit kan ten laste van uw eigen risico zijn. Alle andere soorten oedeem blijven altijd een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering
Let op als u FBTO heeft dan moet u de aanvullende polisvoorwaarden goed bestuderen, zij wijken af.
Let op u deelt uw maximale aantal te vergoeden behandelingen met de fysiotherapeut!
Heeft u hulp nodig met uw verzekeraar?, dan helpen wij u graag.

Daarom Huidtherapie Prisma