Kwaliteit

HBO opgeleide huidtherapeuten

Oedeemtherapie Almere

 Aan wie vertrouwt ú uw huid toe?

Wie is een echte huidtherapeut

Als u naar een huidtherapeut gaat, verwacht u een professionele behandelaar die het vak verstaat. Helaas zijn er ook in Almere en omgeving, aanbieders die niet de benodigde diploma’s bezitten of een goede opleiding of training hebben gevolgd om de titel ‘huidtherapeut’ te mogen gebruiken.

Wist u dat een erkende huidtherapeut een 4-jarige hbo-opleiding huidtherapie heeft gevolgd? Controleer daarom altijd wat er precies met de term ‘huidtherapie’ of ‘huidtherapeut’ bedoeld wordt voordat u een afspraak maakt. Wij geven u een aantal tips, zodat u het risico op een beschadigde of zelfs verminkte huid kunt voorkomen.

IPL- en laserbehandelingen

Op dit moment mag iedereen, ook zonder diploma of training, werken met een laser of IPL. Iedereen kan een (goedkoop) apparaat aanschaffen. Deze apparaten worden onder andere gebruikt voor laserontharing, verwijderen van tatoeages, couperose en huidverbetering. Momenteel zijn er veel behandelaars zonder training of met de juiste diploma’s. De behandeling wordt goedkoop aangeboden omdat er wordt gewerkt met slecht onderhouden, goedkope apparatuur. Wanneer er dan iets fout gaat, kunt u nergens terecht met uw klacht.
Neem geen risico’s met uw huid.

Bij Huidtherapie Prisma zit u goed!

Zo controleert u of u te maken hebt met een echte huidtherapeut

1

Een huidtherapeut staat ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Het NVH-logo staat op de website van de huidtherapeut. Het logo wordt persoonlijk toegekend aan de huidtherapeut, dus niet aan een bedrijf. Controleer daarom op deze website of de huidtherapeut is aangesloten bij de NVH.

2

Huidtherapeuten staan in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) als ze de erkende opleiding hebben gevolgd. Het KP-logo mag alleen gebruikt worden als de praktijk geregistreerd staat. Het KP-register houdt de na- en bijscholingen bij. Controleer dit op de website.

3

Een echte huidtherapeut heeft in de Wet BIG, Artikel 34, een wettelijke titelbescherming. Alleen een huidtherapeut met het hbo-diploma huidtherapie mag zichzelf huidtherapeut noemen. De term ‘BIG-geregistreerd’ is misleidend. Alleen onder andere artsen en verpleegkundigen zijn BIG-geregistreerd, en dan alleen voor een specifiek vakgebied. Binnenkort is ook de gediplomeerde huidtherapeut BIG geregistreerd. Er wordt nog gewerkt aan een nieuw wetsvoorstel.

4

Bekijk in de zorgzoeker van uw zorgverzekeraar de vergoedingen. Zorgverzekeraars vergoeden meestal alleen een erkende huidtherapeut voor laser- en IPL-behandelingen.

Bij Huidtherapie Prisma:

Uw huid is bij ons in goede handen!

Daarom Huidtherapie Prisma