Striae laseren

Laat uw striae verbeteren en zit weer beter in uw vel!

Oedeemtherapie Almere

Wordt uw huid ontsierd door striae (striemen) en voelt u zich daar niet prettig bij? Daar is gelukkig iets aan te doen! Met striae laseren kunnen we zeer gecontroleerd en effectief de schade van het bindweefsel verbeteren. Daardoor wordt de huid geleidelijk sterker en gladder en uw striemen vallen minder op.

Oorzaak ontstaan striae

Striae of striemen zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken van het onderhuids bindweefsel. Eigenlijk zijn het onderhuidse beschadigingen. Dit komt door een te snelle groei waardoor het bindweefsel scheurt. In het begin zijn het paars/rode strepen die na enkele jaren in witte littekens overgaan.

Striae liggen vaak wat verzonken in de huid en hebben een andere structuur dan de normale huid. Het komt vaak voor op de buik van een zwangere vrouw, maar ook op borsten of bovenbenen en heupen, wanneer deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Ook zien we vaak striae bij bodybuilders.

Zo werkt striae laseren

De striae laser maakt minuscuul kleine warmtekanaaltjes in de huid tot diep in de lederhuid. De warmtebundels stimuleren de bindweefselcellen tot aanmaak van nieuw collageen (steunweefsel) van de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact. Dit gezonde weefsel helpt het beschadigde weefsel versneld te herstellen.

De kleine gaatjes vullen zich op met nieuw gezond huidweefsel en er ontstaan nieuwe bloedvaatjes in de striemen. Daardoor worden de huidfuncties weer actief. Zelfs pigmentcellen worden weer actief. De huid wordt egaler van kleur en de structuur verbetert.

De behandeling is goed te verdragen door de gekoelde tip van de scanner van de laser. De pulsen zijn van korte duur. Eventueel is het mogelijk om de huid van te voor in te smeren met een verdovende crème (Emla).

Na de behandeling

Gelijk na de het striae laseren treedt er zwelling en roodheid op van de huid. Deze roodheid duurt vaak tot 8 uur en neemt geleidelijk af. De matige roodheid kan nog enkele dagen duren. De zwelling kunt u thuis met coolpacks verder koelen. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Dit is onderdeel van het genezingsproces. Doordat de bovenste huidlaag intact blijft herstelt de huid snel, waardoor de kans op infectie minimaal is.

Na 3 dagen kan er een schilfering optreden. De huid is droog en oogt wat donkerder daar waar de kanaaltjes in de huid gemaakt zijn. Dit verdwijnt na een aantal dagen.

Het aantal behandelingen hangt af van de diepte en omvang van de striae. Iedere huid is anders. De huidtherapeut bespreekt met u de behandeling.

Resultaat van striae verwijderen met laser

Door de striae laser worden de striemen gladder van structuur. Het contrast tussen de striemen en de omringende huid valt minder op. Collageenopbouw is een geleidelijk proces dat tijd nodig heeft. Het nieuwe weefsel dat de huid aanmaakt is blijvend en de resultaten zijn blijvend.
Wel kan bij bijvoorbeeld een volgende zwangerschap of gewichtstoename de huid weer uitrekken waardoor er kans is dat er nieuwe striae ontstaan.

Veilige apparatuur

Wij werken met de gefractioneerde Erbium: Glass laser (M22 ResurFX Fractional laser). De nieuwste en meest geavanceerde laser voor striaebehandeling met een hoge energieafgifte per pulse. Dat is te merken in het resultaat van de behandeling. Er bestaat ook eenvoudigere laserapparatuur, met een minder hoge puls. De behandeling is vaak goedkoper, maar het effect is minder mooi.

Onze lasers zijn langdurig getest en voldoen aan het FDA-keurmerk (Food en Drug Administration). Deze controleert de kwaliteit van medische apparatuur in Amerika. i.

Uitsluitend erkende hbo-opgeleide huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn vakkundig opgeleid en geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici. Uw huid is bij ons dus in goede handen!

Adviezen voor thuis

Daarom Huidtherapie Prisma