Pigmentvlekken verwijderen

Weg met ontsierende bruine of witte vlekjes door zon, pigment of ouderdom

Oedeemtherapie Almere

Verwijderen van bruine huidplekjes

Verschillende huidaandoeningen zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en zonneschade kunnen uw gezicht en lichaam ontsieren. Ouderdomsvlekken komen vaak voor op de handen en in het gezicht. Ze laten u er ouder uitzien dan u zich voelt. Gelukkig kunnen we pigmentvlekken verwijderen met laser, IPL (lichtflitstherapie) peelings of camouflage make-up.

Welke behandeling geschikt is voor u hangt af van uw huid en het type vlekjes. Op deze pagina leggen we een aantal behandelingen uit, zoals pigmentvlekken verwijderen met IPL en peelings.

U kunt bij ons terecht voor de behandeling van

Resultaat van pigment behandeling

Pigmentvlekken verwijderen

Het lichaam maakt pigment aan om de huid te beschermen tegen UV-straling. Er ontstaan donkere vlekken in de huid als de vorming van pigment verstoord raakt door huidirritatie, hormonen of overmatige blootstelling aan de zon. De donkere vlekken zijn pigmentophopingen. Voorbeelden hiervan zijn melasma (zwangerschapsmasker), ouderdomsvlekken en vlekken na wondgenezing.

De huid kan ook witte vlekken vertonen door een verminderd pigment. De meeste bekende huidaandoening met verminderd pigment is vitiligo.

Pigmentvlekken verwijderen met lasertherapie

Pigmentvlekken behandelen met peelings

Wij kunnen de meeste pigmentvlekken verwijderen met de IPL (lichtflitstherapie) en KTP-laser. Hiervoor gebruiken we geavanceerde, door de FDA goedgekeurd apparatuur, de Lumenis M22 en KTP-laser. Afhankelijk van het contrast tussen de pigmentvlek en normale huidskleur kunnen pigmentvlekken helemaal verdwijnen, maar zeker is dat ze flink verminderen, waardoor het nog nauwelijks opvalt.

De lichtimpuls van de laser absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlek. Door verhitting van het pigment breekt het af. De pigmentcellen zelf blijven intact en de omringende en onderliggende huid blijft onaangedaan.

Doorgaans zijn er 1-3 behandelingen nodig. Onder invloed van UV-straling en hormonen kunnen nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Een herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn.

Peelings zijn vloeistoffen die uit natuurlijke zuren bestaan. Deze zuren verweken dode huidcellen waardoor de huid sneller afschilfert. De huid wordt dan gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Met peelings kunnen we pigmentvlekken lichter maken, waardoor ze nog nauwelijks opvallen.

Iedere huid is anders. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw mogelijkheden van pigmentvlekken behandeling te bespreken.

Voorbereiding behandeling pigmentvlekken

Camouflagetherapie

Soms kunnen pigmentvlekken niet behandeld worden met laser, IPL of peelings. Met camouflagetherapie leert u hoe u pigmentvlekken camoufleert met een speciale dekkende camouflagecrème.

Ook witte vlekken door verminderd of ontbrekend pigment kunnen heel goed gecamoufleerd worden. Wij werken met Dermacolor, een camouflagecrème die zeer goed hecht en de huid beschermt tegen UV-straling. Na het gebruik van fixeerpoeder is het watervast, er kan zelfs mee gezwommen worden!

Camouflagetherapie wordt meestal vergoed door uw verzekeraar en valt niet onder het eigen risico.

Daarom Huidtherapie Prisma