Littekens verwijderen

Laat uw littekens verbeteren en ervaar minder pijn en meer beweging. Dan zit u beter in uw vel.

Oedeemtherapie Almere

Littekens verbeteren: weer een egalere huid

Littekens kunnen u letterlijk en figuurlijk in de weg zitten. Soms is het een herinnering aan een vervelende gebeurtenis. Maar daarnaast wordt een litteken van als opvallend en storend ervaren. Littekens kunnen pijnlijk zijn, jeuken en zorgen voor bewegingsbeperking. Met nieuwe, hoogwaardige appratuur kunnen we gelukkig heel goed littekens verbeteren maar ook d.m.v. massage en peelings.

Elk litteken en elke huid is anders. Een litteken is blijvend en kan nooit helemaal verwijderd worden. We kunnen het litteken wél verbeteren waardoor u er minder last van hebt. Welke littekenbehandeling het beste bij u past, vertelt onze huidtherapeut tijdens een vrijblijvend consult. Naast de laserbehandeling kunnen we littekens ook behandelen met IPL (lichttherapie), peelings, compressiemiddelen, siliconensheets en littekenmassage. Daardoor neemt de bewegingsbeperking af, het ziet er mooier uit en voelt prettiger aan. Aanvullend bieden we camouflagetherapie met behulp van speciale make-up. U kunt ook voor ondersteuning bij wondgenezing bij ons terecht! Er zijn vergoedingen mogelijk via de zorgverzekeraar als u daarvoor verzekerd bent.

Onze huidtherapeuten zijn paramedisch opgeleid en houden rekening met uw medische achtergrond.

Resultaat littekenbehandeling

Maak een afspraak voor een 1e consult. Bel 036 – 036 54 85 603 of vul dit formulier in

Welke littekens behandelen wij?

Er zijn verschillende soorten littekens met een verschillende vorm en structuur. De meest voorkomende littekens liggen plat op de huid. Het voelt vaak wat stugger aan dan het omliggende weefsel. Er zijn ook dieperliggende littekens en de kleur van littekenweefsel verschilt van wit of rood tot donkerpaars. Wij behandelen de volgende soorten littekens:

Littekenbehandelingen

Afhankelijk van het type littekens zijn er diverse behandelmogelijkheden, zoals:

Littekens verwijderen met laser

De laser maakt minuscuul kleine warmtekanaaltjes in de huid. De kleine gaatjes vullen zich op met nieuw gezond huidweefsel en er ontstaan nieuwe bloedvaatjes.  De huid wordt egaler van kleur en de structuur verbetert. De huid rondom de laserpulsen blijft intact. Dit gezonde weefsel helpt het beschadigde weefsel versneld te herstellen.

De behandeling is goed te verdragen door de gekoelde tip van de scanner van de laser. De pulsen zijn van korte duur.

Na de littekenbehandeling

Direct na het litteken laseren wordt de huid licht gezwollen en rood. Deze roodheid duurt tot 8 uur en neemt geleidelijk af. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Dit is onderdeel van het genezingsproces. Doordat de bovenste huidlaag intact blijft herstelt de huid snel, waardoor de kans op infectie minimaal is. Na 3 dagen kan er een schilfering optreden. De huid is droog en oogt wat donkerder daar waar de kanaaltjes in de huid gemaakt zijn. Dit verdwijnt na een aantal dagen.

Het aantal behandelingen hangt af van de diepte en omvang van de littekens. Gemiddeld zijn er 4-5 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen heeft de huid 4-6 weken nodig om te herstellen. Iedere huid is anders. De huidtherapeut bespreekt met u de behandeling.

Veilige apparatuur

Wij werken met de gefractioneerde Erbium:Glass laser (M22 ResurFX Fractional laser). De nieuwste en meest geavanceerde laser voor littekenbehandeling met een hoge energieafgifte per puls. Onze lasers zijn langdurig getest en voldoen aan het FDA-keurmerk (Food en Drug Administration).

Rode littekens

Met lichtflitstherapie (IPL) behalen we mooie resultaten bij het behandelen van rode littekens. De huidkleurverschillen verminderen of verdwijnen zelfs.  We maken hierbij gebruik van de M22 IPL l. Deze geeft lichtpulsen af met een hoge energie intensiteit De rode kleur van de bloedvaatjes neemt deze energie op, waardoor ze kapot gaan. Dit is juist goed om het litteken tot rust te brengen. De omringende huid neemt geen energie op en blijft daardoor onaangedaan.

Littekenmassage

Littekens kunnen trekken, vastzitten, irriteren of dik worden. Uw beweging raakt beperkt of er ontstaat pijn. Met massage krijgen we uw litteken losser en soepeler. Het litteken trekt minder en u ervaart minder bewegingsbeperking. De huid kan weer nieuwe cellen en collageen aanmaken, waardoor het litteken normaliseert. Het is belangrijk om u te realiseren dat  dit soort littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. Bespreek de mogelijkheden met de huidtherapeut.

Siliconentherapie

Door de druk van siliconenpleisters wordt littekenvorming teruggedrongen. Klachten als jeuk en pijn verlichten binnen enkele dagen of verdwijnen zelfs. Tussen de 2 en 4 maanden is het effect zichtbaar; het litteken wordt soepeler, vlakker en minder rood. De huidtherapeut leert u hoe u de siliconengel- of pleisters zelf gemakkelijk en pijnloos kunt aanbrengen.

Camouflagetherapie

Soms kunnen littekens niet geheel verdwijnen met laser of IPL of peelings. Met camouflagetherapie leert u hoe u littekens camoufleert met een speciale dekkende camouflagecrème.
Wij werken met Dermacolor, een camouflagecrème die zeer goed hecht en de huid beschermt tegen UV-straling. Na het gebruik van fixeerpoeder is het watervast, er kan zelfs mee gezwommen worden!
Camouflagetherapie wordt meestal vergoed door uw verzekeraar en valt niet onder het eigen risico.

Peeling 

Oppervlakkige littekens zoals na een actieve acne kunnen erg ontsierend zijn. Wij hebben diverse speciale peelings om littekens te vervagen. Peelings kunnen vergoed worden onder de acnevergoeding.

Uitsluitend erkende hbo-opgeleide huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn hbo-opgeleid en geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici. Uw huid is bij ons dus in goede handen!

Daarom Huidtherapie Prisma