Beenvaatjes laseren

Oedeemtherapie Almere

Beenvaatjes laseren voor een mooi resultaat

Kleine zichtbare rode of blauwe vaatjes op de benen worden vaak als ontsierend gezien. Wanneer ze dicht bij elkaar liggen lijken het vlekken. Ze veroorzaken soms een jeukend, prikkend gevoel.
Gelukkig zijn beenvaatjes met een speciale laser goed te behandelen, waardoor ze niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.
Met iedere behandeling ziet u verbetering. Tijdens het intakegesprek kunnen we aangeven hoeveel behandelingen u ongeveer nodig heeft. Meestal zijn 3-4  behandelingen voldoende per behandelgebied. Indien u last heeft van veel spataderen dan adviseren we meestal eerst een controle en of behandeling bij een fleboloog en daarna de kleinere vaatjes op onze laser. Zo heeft u het mooiste resultaat.

Zo werkt de beenvaatjes laserbehandeling

We starten met het bespreken van uw klachten en wensen, de behandelmogelijkheden, mogelijke complicaties, kosten enz. We stellen samen met u een behandelplan op.
Wij gebruiken de M22 long pulsed Nd:YAG 1064 nm laser. Deze is goedgekeurd door de FDA. Dit is de nieuwste laser op het gebied van de behandeling van oppervlakkige beenvaatjes met een doorsnede van 0.1 tot 4.0 mm.
De laser zendt een lichtstraal uit die door de huid gaat en in de bloedvaatjes dringt. Het licht van de laser wordt opgenomen door de rode kleur van het bloed en de blauwpaarse kleur van de bloedvaten. De beenvaatjes worden vernietigd zonder de omliggende huid te beschadigen. De laser heeft een OPT-techniek. Dit houdt in dat de warmte wordt verdeeld over meerdere pulsen zodat de huid tussendoor kort kan afkoelen. De behandeling is zodoende beter te verdragen. De laser geeft over de gehele lengte van het bloedvat pulsen af. Omdat de vaatjes geen functie meer hebben kunnen ze zonder problemen behandeld worden. Ze doen niet meer mee aan de bloedsomloop, andere bloedvaten hebben de functie overgenomen.

Uw huid hoeft niet verdoofd te worden. De laserpulsen voelen aan als warmteprikjes en zijn goed te verdragen.

Resultaat van de laserbehandeling beenvaatjes

Het resultaat van de behandeling is mooi, de vaatjes worden opgeruimd door het lymfvatsysteem en blijven weg. De oorzaak van de vaatjes wordt niet weggenomen. Denk aan de erfelijke belastbaarheid, een staand beroep of zwangerschap. Er kunnen in de toekomst weer andere vaatjes ontstaan. Dit gebeurt als er ook grotere aderen niet goed functioneren. Wij zullen u dan eerst doorsturen naar een fleboloog/ vaatchirug om hiernaar te laten kijken. Als grotere vaatafwijkingen eerst goed behandeld zijn dan vergroot u de kans op een succesvolle behandeling van de kleinere vaatjes.
Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig met een pauze van 6 weken tussendoor. Bij iedere behandeling ziet u verbetering. U kunt stoppen als u tevreden bent met het behaalde resultaat. Dus ook al na 1 of 2 behandelingen!.

U kunt na de behandeling direct uw dagelijkse bezigheden hervatten. Het branderige gevoel dat tijdens de behandeling ontstaat, is na de behandeling meteen verdwenen. Er kan een lichte zwelling zijn die na enkele uren tot een dag verdwijnt. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.

Behandeling door geregistreerde huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn HBO opgeleid en hebben jarenlange ervaring met het behandelen van beenvaatjes. Ze zijn geregistreerd bij het kwaliteitsregister paramedici en volgen regelmatig nascholing en cursussen.

Uw benen zijn bij ons dus in veilige handen!

Daarom Huidtherapie Prisma

Voorbereiding beenvaatjes laserbehandeling