Mijn motto

Ik ben een tevreden mens en vind mijn beroep ontzettend leuk en motiverend.

— Josee Gerrebrands-Otten

Josee Gerrebrands- Otten

Cum Laude afgestudeerd in 1997 aan de Hogeschool van Utrecht, faculteit Huidtherapie. Sinds 1998 de eigenaar/praktijkhouder van de Huidtherapie Prisma (voorheen Almeerse praktijk voor huid- en oedeemtherapie).

Ruim 15 jaar geleden heb ik er heel bewust voor gekozen om een eigen praktijk te starten. Een keuze waar ik tot op heden erg gelukkig mee ben. Een eigen praktijk geeft mij de mogelijkheden om met meer vrijheid mijn patiënten te behandelen zoals wij denken het beste voor onze patiënten is. We nemen meer tijd voor onze patiënten en kunnen ons beter richten op wat u nodig heeft om succesvol behandeld te worden. Door de jaren heen heb ik een heel goed team van huidtherapeuten, assitente en samenwerkingsverbanden opgebouwd. Ik vind het belangrijk dat er goed naar de patient geluisterd wordt en dat onze patiënten, alles wat ze nodig hebben, onder een dak kunnen vinden.

Maar ook buiten de praktijk om is het belangrijk om op zoek te gaan naar nieuwe technieken en kennis op te doen met allerlei na- en bijscholingen.

Zo ben ik in 2013 begonnen met een opleiding Orthomoleculaire therapie voor de achtergrondkennis (voeding, vitaminen en mineralen). Daarnaast heb ik door de jaren heen allerlei extra opleidingen gedaan zoals:

  • Faciale technieken
  • Lymftaping
  • Wondverzorging
  • Nagelpathologie
  • Schouder, nek en hals problematiek bij lymfoedeem
  • In het verleden ben ik actief geweest voor de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. Als bestuurslid heb ik o.a. onderhandelingen gedaan bij zorgverzekeraars om o.a. de oedeemtherapie vergoed te krijgen voor alle patiënten. Dat is goed gelukt. Ook heb ik meegewerkt aan de kwaliteitseisen voor therapeutische elastische kousen, licht en lasertechnieken en het hulpmiddelenkompas (richtlijn voor steunkousen voor artsen uitgegeven door het college van Zorgverzekering.